تعلم اللغة الهولندية مجموعه من ألافعال الهولندية‎

  

6 REDENEN OM NEDERLANDS TE LEREN

Wist u dat er 24 miljoen Nederlandstaligen zijn, het Nederlands een van de 40 meest gesproken talen ter wereld en de twaalfde taal op internet is? Toch vragen veel mensen die naar Nederland komen om (tijdelijk) te studeren, te werken of te wonen zich af of het nodig is om de taal te leren. Ons advies? Ga Nederlands leren! Ook als u er niet toe verplicht bent, heeft het veel voordelen om de taal te spreken van het land waarin u (tijdelijk) woont. 

 

Nog niet overtuigd? Hier zijn zes redenen om Nederlands te leren.

  1. Vergroot uw kans op een leuke baan. Het is een mythe dat u overal in Nederland terechtkunt als u alleen Engels spreekt: in de meeste bedrijven wordt uitsluitend Nederlands gesproken. Ga Nederlands 


  2. leren en vind uw droombaan!
  3. Nederlandse mensen leren kennen? Het is veel makkelijker om contact te leggen met Nederlanders als u de taal spreekt. Ook al spreken veel mensen Engels, het liefst praten we gewoon Nederlands met elkaar.

  4. Nederlanders waarderen het ontzettend als mensen de moeite nemen om hun taal te leren. Reken dus op veel enthousiaste reacties en heel veel complimenten als u eenmaal een paar zinnen kunt spreken.

  5. Het Nederlands is een mooie en veelzijdige taal. En, ter geruststelling: we lenen ook graag woorden van de Engelsen, dus waarschijnlijk kent u al meer ‘Nederlands’ dan u denkt.

  6. Als u de Nederlandse taal spreekt en begrijpt, gaat er een wereld voor u open: een wereld van prachtige literatuur, bekroonde films, eigenzinnig theater en absurdistische humor.

  7. Samen met anderen een nieuwe taal leren is een leuke en leerzame ervaring, en biedt kansen op mooie nieuwe vriendschappen.

 

Een nieuwe taal leren: hoe doe je dat eigenlijk?

Besluiten om een nieuwe taal te leren is één ding, maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit dossier geven we advies over hoe u het beste te werk kunt gaan als u Nederlands wilt leren. We weten dat het nogal een uitdaging kan zijn om een vreemde taal te leren; daarom beschrijven we een gestructureerde aanpak, die bestaat uit de volgende stappen:

 

  • Stap 1: een doel bepalen. Door voor uzelf te bepalen wat uw einddoel is en welke tussenstappen er nodig zijn om dat doel te bereiken creëert u helderheid over waar u naartoe werkt. Het helpt om in stap 3 makkelijker keuzes te maken over de methodes en hulpmiddelen die u gaat gebruiken om Nederlands te leren.
  • Stap 2: uw persoonlijke situatie in kaart brengen. Zonder zelfkennis is het lastig om te bedenken wat voor u de beste manier is om Nederlands te leren. Daarom kijken we in dit onderdeel naar uw situatie en uw voorkeuren.
  • Stap 3: keuzes maken over methodes en hulpmiddelen. Als u een doel heeft bepaald en een beeld heeft van uw persoonlijke situatie, kunt u gerichte keuzes maken over hoe u Nederlands gaat leren, welke hulpmiddelen u daarbij gaat gebruiken en hoeveel tijd en geld u eraan gaat besteden. 

 

De informatie op de verschillende pagina’s is ook los te lezen, dus als u alleen meer wilt weten over een van de thema’s die we behandelen, kan dat ook. Op de pagina ‘Tips en trucs om sneller Nederlands te leren’ geven we bovendien een heleboel praktische tips om u op weg te helpen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *